2018-11-13, antradienis, 22:39.     Šiandien Lietuvoje saulė teka 07:46, leidžiasi 16:17, dienos ilgumas 8:31.

Pienas virsta alkoholiniais gėrimais

2017-08-18, paskelbė agroexpresas .lt
Pienas virsta alkoholiniais gėrimais

Naujosios Zelandijos fermerių šeima sugalvojo būdą, kaip iš pieno pagaminti degtinę. Naujas produktas vadinamas Milk Money Vodka. Fermeriai sudarė sutartį su amerikiečių distribiutore Leche Spirits, kuri nuo šių metų pradžios pradėjo šia degtine prekiauti Kolorade ir Naujajame Meksike. Kompanijos prezidentė Ellis Visser pabrėžia maloniai saldų degtinės skonį ir džiaugiasi augančiu jos populiarumu.

 

Pietvakarių Anglijos fermerių parduotuvėse nuo praėjusių metų gegužės mėnesio prekiaujama ūkininko Jason Barber kreminio skonio degtine Black Cow. Jason Barber savo fermoje laiko 250 karvių bandą ir specializuojasi varškės bei sūrių gamyboje. O štai iš išrūgų fermeris sugalvojo daryti degtinę.

 

Pasaulyje itin populiarūs pieniški likerio kokteiliai, pagaminti iš jogurtų ir turintys Bols prekės ženklą. Lucas Bols – legendinis Olandijos alkoholinių gėrimų distiliuotojas. Šiuo metu prekės ženklas platinamas 110 pasaulio šalių, o likerių liniją sudaro daugiau nei 30 skirtingų skonių gėrimų. Pieniški likerio kokteiliai itin populiarūs Kinijoje.

 

Japonijoje jau nuo 2007 metų parduodamas alus, pagamintas iš pieno. Ši idėja kilo vietos fermeriui, kai dėl perprodukcijos ir realizavimo sunkumų jam teko atsikratyti didelio pieno kiekio. Fermeris pasiūlė šią pieno panaudojimo idėją vienai alaus daryklai, kuri netrukus paruošė alaus iš pieno gamybos technologiją. Iš pradžių pienas kaitinamas karštu oru, po to į pakaitintą pieną įdedama alaus mielių ir apynių. Alumi virstantis pienas kažkiek laiko palaikomas. Kai prasideda fermentacijos procesas, skystis savo spalva ir kvapu primena arbatą su pienu. Ataušus spalva pasikeičia ir gėrimas atrodo kaip įprastas filtruotas alus.

 

agroexpreso inf.

 

Contact form

Šios dienos vardadieniai